mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Erfrecht. Gift? Zijn de geldleningen voor de vorm opgemaakt? Schijnconstructie. Bevoordeling? Bewijskracht van onderhandse akten.

18 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Gift? Zijn de geldleningen voor de vorm opgemaakt? Schijnconstructie. Bevoordeling? Bewijskracht van onderhandse akten.

De Rechtbank Rotterdam heeft op 16 september 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de geldleningen als een gift [...]

Verdeling van een nalatenschap. Procesrecht. Is eiser niet-ontvankelijk in zijn vordering? Is er voldoende belang bij de vordering vanwege een aanhangig hoger beroep?

12 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Verdeling van een nalatenschap. Procesrecht. Is eiser niet-ontvankelijk in zijn vordering? Is er voldoende belang bij de vordering vanwege een aanhangig hoger beroep?

De Rechtbank Limburg heeft op 9 september 2020 uitspraak gedaan over de vraag of een eiser niet-ontvankelijk moest worden [...]

Erfrecht. Procesrecht. Beroep ingesteld namens erfgenamen. Niet-ontvankelijk wegens het ontbreken van een machtiging? Verklaring van erfrecht.

4 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Procesrecht. Beroep ingesteld namens erfgenamen. Niet-ontvankelijk wegens het ontbreken van een machtiging? Verklaring van erfrecht.

De Hoge Raad heeft op 2 oktober 2020 uitspraak gedaan over de vraag of het beroep, ingesteld namens de [...]

Verdeling van een nalatenschap. Derdenrekening. Had de notaris tot verdeling van het saldo op een ervenrekening moeten overgaan?

28 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Verdeling van een nalatenschap. Derdenrekening. Had de notaris tot verdeling van het saldo op een ervenrekening moeten overgaan?

Het Gerechtshof Amsterdam heeft op 1 september 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de notaris tot de verdeling [...]